CENTRUL EUROREGIONAL DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A CRIMINALITĂȚII TRANSFRONTALIERE

Comisia Europeană
http://ec.europa.eu
Comisia Europeană Directoratul General
pentru Extindere – Programul PHARE
http://ec.europa.eu/enlargement/ financial_assistance/phare/index_en.htm
Comisia Europeană Directoratul General
pentru Politica Regională
http://ec.europa.eu/regional_policy
Comisia Europeană – Directoratul General pentru Afaceri economice şi financiare:
http://ec.europa.eu/comm/economy_finance
Consiliul Uniunii Europene
http://www.consilium.europa.eu
Parlamentul European
http://www.europarl.europa.eu
Curtea Europeana de Justitie
http://curia.europa.eu
Curtea Europeana de Conturi
http://eca.europa.eu
Comitetul Economic si Social
http://eesc.europa.eu
Comitetul Regiunilor
http://cor.europa.eu
Banca Centrala Europeana
http://www.ecb.int
Banca Europeana de Investitii
http://eib.eu.int
Reprezentanta Comisiei Europene
in Romania
http://www.infoeuropa.ro
Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa
Uniunea Europeana
http://ue.mae.ro
Centrul Roman de Informare de la Bruxelles
http://www.roinfocentre.be
Uniunea Europeana in lume:
http://ec.europa.eu/comm/world

Anunturi si noutati

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 09.09.2011, în Amfiteatrul Albastru al Universității AGORA din Oradea, a avut loc festivitatea de închidere a cursurilor Şcolii Academice de Sociologie cu tema  „Valenţele voluntariatului”, organizate de Institutul de Sociologie al Academiei Române,   împreună cu Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universităţii Oradea şi Centrul Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere din cadrul Universităţii AGORA din Oradea. Școala Academica de Sociologie s-a bucurat de participarea celor doi rectori ai universităţilor organizatoare: dl prof.univ.dr. ing. Antal si dl prof.univ.dr. ing. Manolescu, si a dl prof. univ. dr. Emilian Dobrescu, secretar științific al secției de științe economice, juridice și sociologie a Academiei Române.

Ediţia a V-a a Şcolii Academice de Sociologie,  a reunit cadre didactice universitare din ţară cu preocupări şi în domeniul voluntariatului care au ţinut prelegeri cursanţilor interesaţi să afle mai multe despre modurile în care se pot implica în acţiunile de voluntariat, pot iniţia şi dezvolta proiecte de voluntariat în comunitate şi pot contribui la educarea şi schimbarea mentalităţii semenilor lor.
În programul şcolii au fost prezentate şi proiecte concrete de voluntariat care au permis o analiza şi o evaluare a etapelor acestora, încheiate cu succes chiar dacă au întâmpinat probleme  pe perioada de implementare.

Totodată, s-a subliniat importanţa actului de donaţie, baza unor acţiuni de voluntariat.
Au conferențiat personalități științifice dar și practicieni renumiți sau reprezentanți ai administrației de stat: prof.univ.dr. Constantin Roșca, prof.univ. Ovidiu Predescu, prof.univ.dr. Floare Chipea, prof.univ.dr. Adriana Manolescu, prof.univ. dr. Ana Elena Iancu, prof.univ.dr. Gheorghe Șiseșean, drd. Tytymce Diteo, Dacian Salvador Palladi, prof.univ. dr Laurențiu T Tănase, prof.univ.dr. Gheorghe Schwartz, prof. univ. dr. Dumitru Batâr, conf. univ. dr. Florica Ştefănescu,  conf. univ. dr. Dorin Coita, general de brigadă, dr. Ioan Baș, lector univ. drd Lavinia Onica, lector univ. drd. Nicolaie Iancu.

În închiderea cursurilor şcolii au fost înmânate diplome cursanţilor şi adresate felicitări lectorilor şi organizatorilor pentru reuşita ediţiei a V-a  a Şcolii Academice de Sociologie.
De asemenea, a fost lansată ediția 2012 a Şcolii Academice de Sociologie, cu o temă de larg interes: „Dialog între generaţii”.